• +46 19 20 65 10
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Crossfix

Underkonstruktionssystem för ventilerade fasader

100% rostfritt stål

Den första underkonstruktionen i 100% rostfritt stål. Reducerar systemets värmeöverföring tydligt.

Horisontell och verktikal stödprofil

Underbyggnadssystemet för bakre ventilerade fasader revolutionerar marknaden: kan användas för horisontella och vertikala stödprofiler.

Energieffektivt

Värmeledningsförmågan hos rostfritt stål är ca 13 W/mK medan aluminium är 160 till 220 W/mk. Därför kan EJOT uppnå starkt förbättrade U-värden med samma isoleringstjocklek.
Image

100% rostfritt stål

Montage av infästningar, utan exempelvis olika typer av lim, i byggnadens bärande underkonstruktion. Metoden tar stor hänsyn till omgivande material i valet av lämplig infästning. Provdragningar utförs om så krävs, exempelvis vid underlag av lättbetong, betonghålsten och liknande porösa underlag.

Systemet kan med fördel monteras i ett tidigt skede under byggnationen och är inte beroende av att närliggande material är monterat för att kunna installeras.

Ökad flexibilitet

Detta ökar flexibiliteten, förenklar montering och sparar värdefulla tids- och lagerkostnader. CROSSFIX är tillverkad av 100% rostfritt stål och reducerar systemets värmeöverföring tydligt.

Ökad effektivitet

När man gör beräkningar för underkonstruktioner till fasader rekommenderas att man använder material med låg värmeledningsförmåga för att minimera bildandet av termisk brygga. Värmeledningsförmågan hos rostfritt stål är ca 13 W/mK medan aluminium är 160 till 220 W/mK. Därför kan Crossfix uppnå starkt förbättrade U-värden med samma isoleringstjocklek.

Isotermer

En lågtemperaturbrygga i CROSSFIX-systemet gör det möjligt att uppnå en optimal rumstemperatur med minimala värmeförluster, vilket minskar risken för mögel och kallras i väggarna.

This image for Image Layouts addon
Figur 1. En hög termisk bro orsakar stor värmeförlust och innerväggen svalnar. Därför kan inte en hög temperaturskillnad skapas.
This image for Image Layouts addon
Figur 2. En låg termisk bro i CROSSFIX-systemet gör det möjligt att uppnå en optimal rumstemperatur med minimala värmeförluster, vilket minskar risken för mögel och kallras i väggarna.
Bläddra i produktbladet

KUNDSERVICE
019 20 65 10
infoSE@ejot.com

ADRESS
EJOT Sverige AB
Sandtagsvägen 9
702 36 Örebro
Sweden

Image
DIGITAL NÄRVARO
Typgodkännande av ytbehandlingar.
© 2021 EJOT Sverige AB