•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Infästning för solpaneler

Omfattande portfölj av fästlösningar
Efterfrågan på förnybar, ren energi ökar hela tiden. Solindustrin, i synnerhet solcellssektorn, är en av de snabbast växande industrierna i hela världen. Bara under 2022 anslöts 239 GW ny solenergikapacitet till elnätet i hela världen, vilket är ett nytt rekord och en imponerande årlig tillväxttakt på hela 45 % – den högsta sedan 2016, enligt en studie från SolarPower Europe. 

EJOT har en omfattande portfölj av fästlösningar för solcellssystem på en mängd olika typer av tak och substrat. Vi erbjuder den perfekta lösningen för varje krav, levererar omfattande vägledning och utvecklar individuella, skräddarsydda produkter vid behov. Vi samarbetar med våra kunder för att hitta den perfekta infästningen för dina individuella behov.
  Se alla produkter  
 

Lastöverföring direkt till underkonstruktionen
EJOT solpanelinfästning med tätningsbricka och ORKAN stormbricka är det första ETA-bedömda fästelement i rostfritt stål för att fästa solcellsinstallationer på trapetsformade profiler och sandwich-paneltak. För applikationer på korrugerade fibercementplattor rekommenderar vi en uppsättning med FDZ fibercementtätning. Den största fördelen är att alla drag- och tryckkrafter överförs direkt till underkonstruktionen.
Den nedre delen av fästelementet med borrspets fixeras direkt i underkonstruktionen i en enda operation utan någon förborrning. Den övre delen har en påsvetsad skruv för att hålla fast monterings-skenorna för solcellsinstallationen. Sortimentet kompletteras med tätningselement och adaptrar.

Fördelar
> Snabb eftermontering på befintliga installationer
> Extremt säker infästning med direkt lastöverföring till underkonstruktionen
> Inga ytterligare hål i takmembranet
> Konsekvent installationsdjup
> Användning av beprövade tätningssystem
> ETA-22/0762-bedömd (endast solpanelinfästning med tätningsbricka + ORKAN stormbricka)
> Hållbar tätning tack vare solid fästpunkt
> Minimala krav på installation och verktyg
> Projektrelaterad initial dimensionering möjlig
 
Produkter
Solpanelsinfästning JA3-SB-8,0 FZD

Solpanelsinfästning JA3-SB-8,0 Orkan
Solpanelsinfästning JT3-SB-3 FZD

JT3-SB-8,0 Orkan


Monteringsplatta och kit för solpaneler
Monteringsplatta för tätt montage av solpaneler
Monteringsplatta perforerad enligt rekommendationer från Tätskiktsgarantier. Används för att skapa en fast och tät monteringspunkt som är fäst i den bärande konstruktionen. Avsedd för låglutande tak med tätskikt av bitumen.
Utförande: Platta i 2mm tjock aluzinkbehandlad stålplåt. Perforerad med 12mm hål enligt rekommendationer från Tätskiktsgarantier och försedd med fyrkantiga 10mm hål för montering av infästningspunkt.
Monteringskit
Monteringskit till monteringsplattan, tillverkade i rostfritt stål A2 och försedda med tätningsbricka i EPDM-gummi. Kitet innehåller de detaljer som krävs för att skapa en stabil och tät infästningspunkt för framtida solpanelsmontage.
Innehåller: Rostfri skruv M10x50 A2–70, Bricka 10.5x20x2 A2 DIN125, Mutter M10 A2 DIN934, EPDM 60x50x2 mm.
Produkter
Monteringsplatta
Takskruv för trä med bricka
Isolerhållare Ecotek
Isolerhållare HTK-2G

 
EJOFAST® självborrande skruv
Den starkaste, renaste och säkraste självborrande skruven
Vid användning av självborrande skruvar med en konventionell skärande borrspets, genererar monteringsprocessen metallspån som måste avlägsnas noggrant efteråt. Om spånorna inte avlägsnas ordentligt kan de orsaka korrosion inom en mycket kort tid.
De självborrande skruvarna i EJOFAST®-familjen har reducerad spånbildning, vilket beror på att de har en unik spetsgeometri utan konventionell skärkant, som inte producerar några vassa spånor vid montering. De mycket fina spånfragmenten från EJOFAST® självborrande skruvar behöver inte avlägsnas, vilket sparar både tid och pengar. EJOFAST® är den universella lösningen för solcellssektorn. När det gäller att fästa stödprofilerna på taket eller fästa solcellsmodulerna på monteringsskenorna – EJOFAST® är alltid rätt val.
Den vassa spetsen gör det nästan omöjligt att glida med skruven och detta gör att risken för att repa plåtens yta minimeras. Den speciella gängformen möjliggör även hög monteringshastighet. Tack vare den unika geometrin på skruvspetsen och den speciella gängformen, skruvar EJOFAST® inte bara med reducerade spånor och vid hög hastighet, den har också utmärkta klämegenskaper. Detta gör den till ett snabbt, rent och därför perfekt val för alla ändamål inom solcellssektorn.
EJOFAST® JF3-2-5.5 och JF3-2-6.0 självborrande skruvar med en något större diameter används inom solenergisektorn. JF3-2-6.0 har utvecklats speciellt för förstansade monteringsskenor från olika tillverkare. EJOFAST® självborrande skruvar är CE-märkta.
Produkter
EJOFAST® JF3-2-5,5
EJOFAST® JF3-2-6,0
Byggplåtskruv JB3-6,3
Borrande byggplåtskruv JT3

Ny katalog!
Läs vår nya katalog "Låglutande tak och solpaneler".

  Läs katalogen här  
Läs vår guide om solenergi
Lär dig mer om solenergi i vår guide "Part 1 - How to use solar energy sensibly". Guiden är på engelska.
  Läs guiden här