•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

KP-boxen - Stabil, hållfast och miljövänlig

måndag 10 maj 2021
Bild till nyhet

Stabil, hållfast och miljövänlig, det är EJOTs nya KP-box. En återvinningsbar förpackning tillverkad i enbart kartong och som är konstruerad för att hålla väta utanför.

 

Enhetlighet

KP-boxen finns i sju olika storlekar där alla är lika stora till fronten och endast varierar sig i längd. Detta gör att den blir lättare exponera på butikshyllorna, leverera i moderförpackningar med minimal luft, förvara i byggcontainern samtidigt som enhetligheten ger ett professionellt och tydligt uttryck i butikshyllorna.

Miljövänlig

KP-boxen är tillverkad i enbart kartong och är därmed helt återvinningsbar! Kartong är också ett av de förpackningsmaterialen som bidrar till absolut minst koldioxid- och oljeutsläpp. Hela 60% mindre än sina konkurrenter. Kartong är även ett av de lättaste packningsmaterialen som existerar och trots det är KP-boxen hållfast och klarar utan innehåll, väldigt höga laster.

Säkerhet för dina produkter

KP-boxens utsida har en vattenlaminerad yta som skyddar kartongen från väta. KP-boxen har även ett kantöverskott som skyddar de små gliporna som normalt finns mellan kortsidorna och öppningen. Dessa överskott lägger sig som en sköld över gliporna när KP-boxen är försluten vilket bidrar till att boxen håller väta utanför.

Ny förpackning innebär även nya etiketter

Den nya etiketten är placerad på förpackningens kortsida och viks över locket, KP-boxen blir därmed säkert försluten. Locket på KP-boxen är återförslutningsbart med hjälp av flärpar i locket, vilket hjälper dig att skydda och transportera dina produkter efter användning. Under det återförslutningsbara locket finns även ett dolt budskap som varierar mellan de olika storlekarna.

KP-boxens etikett har en design som gör det lätt för dig att veta hur du ska montera produkten, produktens egenskaper, och i vilka förhållanden som denna produkt kan användas. Du hittar även ETA-bedömningar, antal, korrosivitetsklass, applikationsexempel, skissförteckning, montageanvisning, dimension, benämning, drivspår etcetera. Ett omfattande arbete har även genomförts med högkvalitativa produktbilder för att tydligt visa innehållet av KP-boxen. Med andra ord kan du alltid hitta det du behöver veta om produkten på KP-boxens etikett. 

Den informativa etiketten och vädertåligheten av KP-boxen bidrar till en långvarig förpackning som skyddar dina produkter och håller dem säkra från skadegörelse.