•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nyheter

Bild till nyhet
Plyfaskruv uppfyller kraven för våtrumsmiljö onsdag 7 april 2021
Branschregel-organisationen Säker Vatten* har nu definierat hur en vägg för våtrum ska se ut och därmed vilken typ av skruvinfästning som ska användas vid montage. Skruven som används ska nämligen vara med frisläpp/frigänga under skallen vilket också vår plyfaskruv för trä- och stålregel (902053 och 902063) har. Detta betyder att skruven uppfyller de egenskaper som krävs för att användas till väggar i våtrumsmiljö.
Bild till nyhet
CROSSFIX® monteras på Lyckeskolan i Kinna söndag 4 april 2021
Det innovativa underkonstruktionssystemet CROSSFIX® gör premiär på den svenska marknaden. Systemet är utvecklat med fokus på minskad värmeförlust samt förbättrade U-värden. Det passar därför utmärkt med sin energieffektivitet för Lyckeskolan i Kinna, som också är först ut i Sverige med att få systemet installerat.
Bild till nyhet
Omtyckt arkitektur med Thermowood, Lillys Kvarter i Hässelby måndag 1 mars 2021
Med en målsättning att bygga mer hållbart, för ökat umgänge och bättre social samvaro har Lillys kvarter i Hässelby villastad vuxit fram. Kirsh+Dereka arkitekter har haft fokus på att lägenheterna ska tilltala så många som möjligt, därför varierar utbudet från mindre tvåor till generösa femmor med två balkonger. Svepande exteriör design med träpanel på fasaden samt hållbarhetstänk med låg energiförbrukning och gemensamma ytor är vad som utmärker Lillys kvarter.
Bild till nyhet
Montera bryggor vid sommarhuset måndag 1 mars 2021
Nu för tiden är sommarhusen utrustade med moderna bekvämligheter och dessa måste installeras med pålitliga fästelement. Denna artikel går igenom hur du fäster bryggor, gångbroar, flaggstänger, solpaneler och små vindkraftverk när du ska montera i sten eller berg. Som tillverkade av tung infästning tar vi på oss att göra det så enkelt och smidigt som möjligt.
Bild till nyhet
Lättbetongankare med 4-vägs expansion torsdag 25 februari 2021
Metallankare med 4-vägs expansion för medeltunga applikationer.
Bild till nyhet
Nytt sortiment för tung infästning hos Optimera måndag 22 februari 2021
Det har redan gått fyra år sedan avtalet mellan EJOT Sverige AB och Optimera Svenska AB upprättades, det innebar att EJOT blev huvudleverantör på infästning. Sortimentet har framförallt innefattat träskruv, skivinfästning, farmarskruv, trallskruv, listskruv, sortimentlådor med mera. Efter fyra lyckosamma år har samarbetat utvecklats ytterligare. Optimera väljer att ta in EJOT på den tyngre infästningen och skiftet sker under januari/februari.
Bild till nyhet
Produktnyheter för andra kvartalet är äntligen här! tisdag 2 februari 2021
Uppföljaren till vår tidigare upplaga, Produktnyheter 2020 finns äntligen tillgänglig. I ”Produktnyheter Q2” har vi samlat de hetaste och fräschaste produkterna som når marknaden inför årets andra kvartal. I denna kan du bland annat hitta vår Panelskruv i ett nytt utförande, nykomlingar till INSTA-familjen och X-Line, vårt helt nya verktygssystem för dold trallinfästning.
Bild till nyhet
QuickFix Repair – den flytande pluggen, räddaren i nöden måndag 25 januari 2021
QuickFix Repair är en reparerande massa med en mängd olika användningsområden. Den har till syfte att finnas där när du måste rätta till mindre ojämnheter, förstärka borrhål eller fästa lättare föremål i grundmaterial av dålig kvalité. Du kan använda Quickfix oberoende på av borrhålets storlek eller material.
Bild till nyhet
Universalplugg X4 – Fyra expansionszoner som bidrar till otroligt bra utdragsvärden måndag 18 januari 2021
En speciellt utvecklad plugg för att fungera i alla grundmaterial och som ger förhöjda utdragsvärden. De bidragande faktorerna är många. Namnet X4 kommer från att pluggen expanderar åt fyra håll, eXpandera 4, vilket är precis som det låter. Principen att expandera i fyra riktningar är inte unik men EJOT Universalplugg X4 är utformad på ett sätt som ger extra bra utdragsvärden jämfört med kända varumärken på marknaden.
Bild till nyhet
Nya akutvårdsmottagningen vid Danderyds sjukhus söndag 17 januari 2021
Ett mycket uppmärksammat projekt är Akutvårdsbyggnaden på Danderyds sjukhus i Stockholm. Ett av de största akutsjukhusen i Sverige som under den senaste tiden har strukturerats om och ingår i den så kallade ”Framtidsplanen”. LW AB har varit en stor del av projektet där företaget har projekterat, tillverkat och monterat byggnadens klimatskal. Detta innefattar fasadkassetter, balkongbeklädnader, samtliga fönster och glaspartier samt takbeläggning med isolering och sedum. LW AB har valt EJOT som leverantör för samtliga infästningar under projektets gång.
Bild till nyhet
Havsnära Brf Styrbord ställer krav på infästningarna fredag 1 januari 2021
Som en del av projektet ”Kajkanten” i Limhamn byggs nu första etappen, Brf Styrbord, i en havsnära miljö som utmanar infästningarna. I denna miljö med aggressivt klimat, hög luftfuktighet och kustområde med höga saltnivåer som ger upphov till dynamiska och termiska laster samt korrosionspåverkan krävs hög korrosionsresistans för att undvika utmattning.
Bild till nyhet
Populära konstruktionsskruven PONDUS® – nu med ETA-bedömning onsdag 9 december 2020
Konstruktionsskruven PONDUS® gör ditt byggande snabbare, starkare och snyggare. Professionellt byggande med överlägsen teknik revolutionerar marknaden. Sammanfoga två virkesdelar i ett enda arbetsmoment när montering i allt från bärande stomme till regelverk och fasadbeklädnader ska ske.